Image Alt
Η ομάδα
Η ομάδα

Τίμος Μπατινάκης

Ο Τίμος Μπατινάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Πήρε τα πρώτα μαθήματα σχεδίου και ζωγραφικής στο εργαστήριο του Νίκου Στέφου. Σπούδασε στην ΑΣΚΤ Αθηνών ζωγραφική από το 1988 έως το 1993 με καθηγητή τον Παναγιώτη Τέτση. Παράλληλα με τις σπουδές ζωγραφικής παρακολούθησε στα κατ’ επιλογήν εργαστήρια της ΑΣΚΤ μαθήματα γλυπτικής, αγιογραφίας και νωπογραφίας. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του έλαβε υποτροφίες από το ΙΚΥ στο 1ο και 4ο έτος.

Έχει κάνει μακρά έρευνα περί της τεχνολογίας υλικών (χρώματα, media, βερνίκια, προετοιμασίες κ.ά.), με έμφαση στα υλικά που χρησιμοποιούσαν οι grands maîtres του 16ου και 17ου αι., βάσει της οποίας κατασκευάζει μόνος του το σύνολο των υλικών που χρησιμοποιεί για τα έργα του, στα πρότυπα των grands maîtres.

Από το 1992 έως το 1998 εργάστηκε στο εργαστήριο προπαρασκευής υποψηφίων για την ΑΣΚΤ του Ν. Στέφου. Από το 1999 έως και σήμερα διατηρεί εργαστήριο σχεδίου και ζωγραφικής στην Αθήνα, ενώ το 2018 συν-ίδρυσε τη Σπουδή σχεδίου & ζωγραφικής, αναλαμβάνοντας πλήρως τη συστηματική διδασκαλία και την προπαρασκευή υποψηφίων για την ΑΣΚΤ.

Το 2007 τιμήθηκε με το βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών για νέο ζωγράφο κάτω των 40 ετών.

Έχει πραγματοποιήσει τρεις ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε πάνω από 60 ομαδικές, καθώς και στις Art Athina 2015 και 2017.

Ατομικές εκθέσεις

2020 – «Τίμος Μπατινάκης – 15 Χρόνια Ζωγραφικής», Evripides Art Gallery, Αθήνα

2014 – «εν προόδῳ», αίθουσα τέχνης Genesis, Αθήνα

2003 – αίθουσα τέχνης Έκφραση, Γ. Γραμματοπούλου Αθήνα

Ομαδικές εκθέσεις (Κυριώτερες)

2019 – “Αγάπα με αν μπορείς”, Μουσείο Εικαστικών Τεχνών, Ηράκλειο, Κρήτη

2018 – “Less is More”, Evripides Art Gallery, Αθήνα

2018 – “Federico Garcia Lorka”, Ianos Art Gallery, Αθήνα

2017 – “θυμάμαι(Alzheimer)” – Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Αθήνα

2017 – ArtAthina, Kaplanon Art Galleries

2016 – “Σπουδή στην Οδύσσεια – Νίκος Καζαντζάκης”, Ena Art Gallery, Αθήνα

2015 – ArtAthina, Kaplanon Art Galleries

2013 – “Κ. Π. Καβάφης”, Kaplanon Art Gallery, Αθήνα

2012 – “Human resources”, Genesis Art Gallery, Αθήνα

2011 – “Ανδρικές υποθέσεις”, Atrion Art Gallery, Θεσσαλονίκη

2010 – “Ανθρώπινα μέτρα”, Πολιτιστικό Κκέντρο Μελίνα, Δημαρχείο Αθηνών, Αθήνα

2010 – “Ιχνηλατώντας την Κωνσταντινούπολη”, Θεολογική Σχολή Χάλκης, Σισμανόγλειο Μέγαρο, Κωνσταντινούπολη

2009 – “Συνέβη στην Αθήνα”, Πολιτιστικό Κκέντρο Μελίνα, Δημαρχείο Αθηνών, Αθήνα

2008 – “Νησιωτικό τοπίο”, Skoufa Art Gallery, Αθήνα

2005 – “Μια φορά κι έναν καιρό ήταν… η Πηνελόπη Δέλτα”, Κολλέγιο Αθηνών, Ελληνο- Αμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, Αθήνα

2004 – “à table”, Skoufa Art Gallery, Αθήνα

2003 – “Ζωγραφικές συγγένειες”, Skoufa Art Gallery, Αθήνα

Η ομάδα

Λήδα Δωρικού

Η Λήδα Δωρικού γεννήθηκε στον Πειραιά. Έχει σπουδάσει Μαθηματικός στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και κατέχει διπλό μεταπτυχιακό τίτλο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και στη Διοίκηση Ολικής Ποιότητας από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Με όνειρο την προσωπική ανακάλυψη της Ιαπωνίας, το 2005 έλαβε υποτροφία από την Ιαπωνική Κυβέρνηση για έρευνα με αντικείμενο τα Συστήματα Παραγωγής και Ελέγχου Ποιότητας της Toyota στο Πανεπιστήμιο Hitotsubashi στο Τόκυο, ενώ επιλέχθηκε από την Ιαπωνική Κυβέρνηση για επέκταση της υποτροφίας για την εκπόνηση Διδακτορικού στο Πανεπιστήμιο Waseda στο Τόκυο πάνω στη Διαχείριση Καινοτομίας και τη Στρατηγική Επιχειρήσεων στο Παγκόσμιο Περιβάλλον Αγοράς.

Ολοκλήρωσε τις σπουδές της το 2011, οπότε και επέστρεψε στην Ελλάδα με εφόδια πέραν της έρευνας και των ολοκληρωμένων σπουδών σε επιφανή πανεπιστήμια, την ιαπωνική γλώσσα και εργασιακή εμπειρία. Έχει εργασθεί στον ιδιωτικό τομέα ως Exports Manager και ως Υπεύθυνη Εξαγωγών Ασίας και Βόρειας Ευρώπης, με σημαντικά αποτελέσματα, όπως το στήσιμο θυγατρικής εταιρείας της Apivita στην Ιαπωνία (2014) και τη σημαντική αύξηση πωλήσεων και συνεργασιών στην περιοχή APAC (Asian Pacific), καθώς και ως Υπεύθυνη Ανάπτυξης στην Evripides Art Gallery.

Μετά από διετή ενασχόληση με το ελεύθερο αρχιτεκτονικό σχέδιο στο εκπαιδευτήριο Κ. & Μ. Ζαχαράκης και με την καθοδήγηση και τη διδασκαλία του Τίμου Μπατινάκη εισήλθε στην ΑΣΚΤ Αθηνών το 2018, όπου μέχρι σήμερα φοιτά στο Α΄εργαστήριο Χαρακτικής με καθηγητή τον κ. Γιάννη Γουρζή.

Το 2018 συν-ίδρυσε το εργαστήριο ΣΠΟΥΔΗ Σχεδίου και Ζωγραφικής ΜΠΑΤΙΝΑΚΗΣ, αναλαμβάνοντας όλη την οργάνωση για το στήσιμο και τη λειτουργία του.

Newsletter